Pasfoto Maken in de Buurt - Vind Hier Alle Mogelijkheden (2024)

Op zoek naar een nieuwe pasfoto voor je ID kaart of een pasfoto voor je paspoort? Je eerste stap zou moeten zijn om "pasfoto maken in de buurt" in te voeren in je favoriete zoekmachine.

Of je nu in het hart van Amsterdam bent of in een klein dorpje met 1000 inwoners, de algoritmes doen hun werk en tonen je de dichtstbijzijnde opties - zorg er wel voor dat je locatieservices ingeschakeld zijn.

Door het bovenstaande advies op te volgen, krijg je een aantal lokale fotografie studio's en bekende alternatieven voorgeschoteld. Maar wacht even…

Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het vinden van de perfecte pasfoto kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een fotograaf die aan al je specifieke eisen voldoet. Je wilt tenslotte een pasfoto van hoge kwaliteit die voldoet aan de officiële richtlijnen, maar ook een foto die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt.

Geen paniek! We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste pasfoto te hebben, of het nu voor een identiteitsbewijs, rijbewijs of visumaanvraag is. Daarom zijn we hier om je te helpen!

Pasfoto maken in de buurt - Vergelijking van dienstverleners

Met zoveel keuzes, wat is de beste optie voor pasfoto's in Nederland?

Bekijk de onderstaande tabel voor een vergelijking van de belangrijkste pasfoto-dienstverleners om te ontdekken welke service het beste aansluit bij jouw behoeften:

Naam DienstverlenerPrimeraDAPhoto-MeFotostudio of fotograafHemaKruidvatPassport Photo Online
Afspraak vereistNeeNeeNeeJaNeeNeeNee
WerkurenGem. 9:00 - 18:00Gem. 9:00 - 18:00Gem. 9:00 - 18:00Gem. 9:00 - 18:00Gem. 9:00 - 18:00Gem. 9:00 - 18:0024/7
Beschikbaar vandaagJaJaJaJaJaJaEnkel digitaal
Digitale pasfoto beschikbaarJaNeeNeeJaJaJaJa
ThuisbezorgingNeeNeeNeeNeeNeeNeeJa
Acceptatie garantieNeeNeeNeeJaNeeNeeJa
Prijs

€ 9,95 (afgeprint)

€ 13,95 (digitaal)

€ 14,95€ 7,95Tussen € 20 en € 35€ 1,95 (enkel printen)€ 1,50 (enkel printen)

€6.95 (digitaal)

€10.95 (digitaal + afgeprint)

Enkel afprintenNeeNeeNeeNeeJaJaNee

Hier is een overzicht van de verschillende dienstverleners waar je in Nederland een pasfoto kunt maken, elk met hun eigen voor- en nadelen:

Primera

  • Primera is een bekende winkelketen in Nederland voor diverse diensten, inclusief pasfoto's. Er zijn meer dan 530 Primera-winkels in het hele land, die gemakkelijk toegankelijk zijn, waar je ook bent.
  • Ze hebben vaak ruime openingstijden en je moet meestal geen afspraak maken, waardoor je flexibiliteit hebt om een pasfoto te verkrijgen.
  • Aangezien Primera zich niet uitsluitend op fotografie focust, kan het wel zijn dat de kwaliteit van de pasfoto’s kan afwijken. Daarom kost een set van 4 afgedrukte pasfoto's €9,95, maar je krijgt wel geen garantie voor acceptatie.

Ontdek hier alle Primera winkels in jouw buurt

DA

  • DA is een drogisterijketen die ook pasfoto-diensten aanbiedt, zoals de Primera. DA-winkels zijn goed verspreid en bevinden zich vaak in buurtwinkelcentra, waardoor ze handig zijn om te bezoeken.
  • 4 pasfoto’s kosten je € 14,95, maar net zoals de Primera, geeft DA geen acceptatiegarantie van de pasfoto’s aangezien ze zich ook niet exclusief focusen op fotografie.
  • Ook kunnen de openingstijden beperkt zijn in vergelijking met specifieke fotostudio's.

Ontdek hier de dichtstbijzijnde DA drogisterij met een pasfotoservice

Photo-Me

  • Photo-Me is een internationaal bekend merk dat in Nederland fotocabines aanbiedt voor het maken van pasfoto's. De Photo-Me fotocabines zijn beschikbaar op verschillende locaties, zoals winkelcentra, supermarkten en openbare ruimtes.
  • Ze zijn doorgaans 24/7 beschikbaar, waardoor je op elk gewenst moment een pasfoto kunt maken.
  • Zelfbediening kan het moeilijk maken om de ideale pose en compositie te bereiken voor een perfecte pasfoto. Ook kunnen technische problemen in de cabines de kwaliteit van je foto beïnvloeden.
  • Een set van 6 pasfoto’s kost je slechts € 7,95, maar hier heb je ook geen zekerheid dat je foto’s geaccepteerd zullen worden.

Hier vind je alle locaties die over een Photo-Me pasfotocabine beschikken

Fotostudio of fotograaf

  • Fotostudio's en professionele fotografen bieden pasfoto’s aan van een hoge kwaliteit en de mogelijkheid om de foto's aan te passen aan specifieke eisen.
  • Vaak wordt een acceptatiegarantie gegeven voor de pasfoto, maar dit komt natuurlijk samen met hogere kosten. Prijzen kunnen makkelijk oplopen tot €30 voor een set van 6 pasfoto's!
  • Meestal is het ook vereist om een afspraak te maken, wat tijdrovend en zeer onhandig kan zijn.

Ontdek hier alle dichtstbijzijnde fotografen en fotostudio’s in jouw buurt

Hema

  • Bekende winkelketen met meer dan 540 locaties verspreid over heel Nederland, die naast hun normale diensten ook een pasfotoservice aanbiedt waarbij je je zelfgemaakte pasfoto's kunt laten afdrukken.
  • Om gebruik te maken van hun pasfotoservice, dien je eerst een digitale pasfoto te maken met behulp van een professionele pasfoto app zoals Passport Photo Online.
  • Vaak is dit de meest kostenefficiënte manier om tot jouw ideale pasfoto's te komen.

Ontdek hier alle HEMA winkels die een pasfotoservice aanbieden

Kruidvat

  • Bekende drogisterijketen in Nederland die net zoals de HEMA een pasfotoservice aanbiedt.
  • Zelfde systeem zoals bij de Hema: breng een digitale pasfoto mee, en print deze af in de winkel voor een zeer lage prijs.
  • Snelle, makkelijke en goedkope oplossing voor het verkrijgen van pasfoto's.

Hier vind je alle Kruidvat winkels waar je jouw pasfoto’s kan afdrukken

Passport Photo Online

  • Beschikbaar 24/7 via telefoon, tablet of computer. Passport Photo Online is altijd toegankelijk en je kunt op elk moment van de dag of nacht je pasfoto maken.
  • Krijg je digitale pasfoto binnen enkele seconden en een fysieke afdruk wordt binnen de 3 werkdagen op elk adres in Nederland bezorgd.
  • Alle foto's zijn gegarandeerd in overeenstemming met de richtlijnen van het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dus je hoeft je geen zorgen te maken of ze worden geaccepteerd voor je identiteitsdocumenten.

Wat als ik geen handige locatie in de buurt kan vinden?

Geen handige grote drogisterijketen, onafhankelijke fotostudio's of winkelketens die pasfoto's aanbieden in de buurt?

Geen probleem, want er zijn tal van pasfoto applicaties beschikbaar die jou kunnen voorzien van pasfoto's die voldoen aan de eisen van de overheid, waar je ook bent in de wereld.

Bekijk de onderstaande vergelijkingstabel van 5 populaire pasfoto-applicaties om een beter idee te krijgen wat jouw opties zijn:

DienstverlenerGebruiksvriendelijkheidEssentiële functiesUitgebreide database met landenAcceptatiegarantie en terugbetalingAfdrukservicePrijs
Passport Photo Online5/5€6.95
Pasfoto.nl5/5€ 6,95
Pasfoto.nu4/5€ 6,95
Pasfoto-maken.nl3/5€ 6,95
iVisa Pasfoto3/5Onduidelijk

Wil je graag meer informatie over hoe je zelf een pasfoto moet maken voor een specifiek document, zoals een pasfoto voor je paspoort, pasfoto voor je ID kaart, pasfoto voor je rijbewijs of een ander officieel document? Surf dan gerust naar onze pagina voor meer gedetailleerde informatie!

Bronnen:
https://www.government.nl/topics/identification-documents/passports-identity-cards-and-dutch-nationality-certificates
https://www.government.nl/topics/identification-documents/passports-identity-cards-and-dutch-nationality-certificates/applying-for-a-dutch-passport-abroad
https://www.netherlandsworldwide.nl/government-services-in-the-netherlands/applying-new-passport-or-renewing-old-in-the-netherlands

Pasfoto Maken in de Buurt - Vind Hier Alle Mogelijkheden (2024)

FAQs

Waar kun je pasfoto's laten maken? ›

Heb je een officiële pasfoto nodig, bijvoorbeeld voor je paspoort, rijbewijs of visum? Ruim 300 Primera winkels zijn voorzien van een pasfotoservice. Je kunt hier snel en eenvoudig een pasfoto laten maken die voldoet aan de laatste, wettelijk gestelde richtlijnen voor al je officiële documenten.

Kan je pasfoto maken in gemeentehuis? ›

Pasfoto's in het gemeentehuis maken

Als u een pasfoto nodig heeft, kan u die ook in het gemeentehuis laten maken in de pasfotocabine.

Hoeveel kost 1 pasfoto? ›

Gemiddeld vragen fotografen voor 4 pasfoto's tussen de €12,50 en €17,50. Voor extra pasfoto's rekenen ze vaak €2,50 per set van 2 extra foto's. Het is belangrijk om te weten dat sommige fotografen geen pasfoto's maken van kinderen onder de 5 jaar of hiervoor extra kosten in rekening brengen.

Hoe maak je een pasfoto met je telefoon? ›

Met de pasfoto-app voor Android kunt u uw nieuwe ID-foto maken met uw Android-smartphone. De biometrische pasfoto kan eenvoudig worden aangepast aan de officiële vereisten met behulp van een ingebracht pasfotomasker. De app geeft je de mogelijkheid om je pasfoto met vrienden af te drukken, op te slaan of te delen.

Hoeveel kost een pasfoto bij de Primera? ›

Deze winkel wordt door 79 gebruikers met gemiddeld 4,1 van 5 sterren beoordeeld. Je betaalt bij Primera Strijp €9,95 voor 6 pasfoto's, dat is €1,66 per pasfoto.

Kan je thuis pasfoto maken? ›

Mag je zelf je pasfoto maken? Ja, dat mag. Er is geen wet die dat verbiedt, dus het staat je in principe vrij om zelf je pasfoto's te maken.

Hoe kan ik met Iphone een pasfoto maken? ›

Een pasfoto maken met je iphone was nog nooit zo simpel! Nu kan je met PhotoAiD je pasfoto's online maken in slechts 3 seconden. Onze pasfoto app werkt net zoals een online pasfotohokje - met behulp van kunstmatige intelligentie zetten we je foto om tot een biometrische pasfoto.

Wat mag je niet aan bij pasfoto? ›

De mooiste pasfoto's worden gemaakt als je je een beetje voorbereid. Doe geen te lichte kleding aan, geen grote oorbellen in en maak de aanzet van de oren zichtbaar. Het is een fabeltje dat je al het haar achter je oren moet doen, dat je niet mag lachen of dat je je bril af moet zetten.

Hoeveel kost een pasfoto automaat? ›

Richtprijs is 10 euro voor 4 foto's. Andere optie is zo'n fotohokje. Kost 5 euro voor 4 of 6 foto's.

Wat kost pasfoto maken Bruna? ›

De kosten voor een set van 6 pasfoto's die voldoen aan de kwaliteitseisen voor alle officiële documenten zijn € 12,50. Tevens kunt u bij ons direct uw pasfoto door laten sturen naar het RDW voor het verlengen van uw rijbewijs deze wordt dan ook door het RDW direct gecontroleerd.

Is pasfoto met of zonder bril? ›

helemaal doorschijnende glazen; geen verstorende reflectie door de bril; geen schaduw.

Hoe maak je beste pasfoto? ›

Voordat je begint, is het handig om eerst de benodigde richtlijnen op te zoeken die bepalen wat een goede pasfoto is. Zo moeten je hoofd en schouders recht op de foto en zijn je ogen goed zichtbaar, ook wanneer je een bril draagt. Er mag geen pony over je ogen hangen en je mond mag niet open zijn.

Hoe moet je kijken op een pasfoto? ›

De foto moet een originele recente kleurenfoto zijn (geen kopie, niet bewerkt en onbeschadigd). Het hoofd moet recht van voren gefotografeerd zijn. De persoon moet recht in de camera kijken, met een neutrale blik en gesloten mond. De aanzet van de oren moet zichtbaar zijn.

Wat doe je aan voor pasfoto? ›

In de officiële pasfoto-regels wordt niet gesproken over make-up. Het belangrijkste is dat je goedgelijkend op de pasfoto staat. Draag je dus vaak make-up, draag dit dan ook op je pasfoto. Zodat je herkenbaar bent wanneer je je legitimatie moet laten zien.

Wat kost het maken van pasfoto's? ›

Antwoord hierop is ja, maar een pasfoto bij een fotograaf laten trekken blijft wel de meest betrouwbare optie. Richtprijs is 10 euro voor 4 foto's. Andere optie is zo'n fotohokje. Kost 5 euro voor 4 of 6 foto's.

Waar kan ik een digitale pasfoto laten maken? ›

Een digitale pasfoto maken kan lang niet overal. Maar wel bij pasfoto.me! Bij pasfoto.me maak je je eigen pasfoto, gewoon met de camera van je telefoon. Moeilijk is het niet: je hebt niks anders nodig dan je telefoon, daglicht en een neutrale achtergrond.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6370

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.