Lees hier alles over deze TikTok trend waarbij alles draait om selfcare! (2024)

De TikTok trend van het moment explained!

Door Floor Doornwaard
Lees hier alles over deze TikTok trend waarbij alles draait om selfcare! (1)

Als je de afgelopen tijd je TikTok of Instagram hebt geopend, ben je vast en zeker langs de term 'That Girl' gekomen. Misschien heb je wel een reels voorbij zien komen van een zogenoemde That Girl met een ochtendroutine, die vroeg opstaat, haar bed opmaakt, een groen sapje drinkt, een wandeling maakt en een workout doet, allemaal voor 8 uur 's ochtends. In dit artikel kom je erachter wat jij van deze trend kunt leren.

Wat is een 'That Girl'?

Het idee achter de trend is dat vrouwen volledig de focus op henzelf leggen. That Girls zijn niet per se personen (die zich strict aan een lijst van gewoonten houden). Het is meer een gevoel: That Girls zetten zichzelf op de eerste plaats, focussen zich op zelfverbetering en halen hier plezier uit. Het is niet de bedoeling dat je gestresst raakt van al deze gewoonten, maar dat je juist geïnspireerd raakt om de beste versie van jezelf te worden. Hier volgen een aantal punten die wij kunnen leren van deze trend.

Rooster tijd in voor jezelf

    Als je de reels of TikToks kijkt van That girls lijkt het wel alsof ze allemaal ontzettend vroeg opstaan. Maar geen zorgen als de wekker om 6 uur 's ochtends niet helemaal jouw ding is. Het gaat er namelijk alleen maar om dat jij tijd in jouw dag vrijmaakt om je even te focussen op jezelf. Dit kan van alles betekenen. Voor sommigen betekent dit een uurtje vrijhouden voor meditatie of yoga, even FaceTimen met een vriendin, of een rondje wandelen. Wat het ook is, rooster dagelijks wat tijd voor jezelf in, zodat jij iets helemaal voor jezelf kunt doen.

    De kracht van een ochtendroutine

    Een van de belangrijkste dingen van een That Girl is een overzichtelijke ochtend routine. Het kan helpen om elke dag rond dezelfde tijd wakker te worden. Zo kom je echt in die routine. Schrijf alle dingen op die je in de ochtend gedaan wilt hebben. Voorbeelden zijn: je bed opmaken, je skin care of een workout doen. Eigenlijk alle dingen die ervoor zorgen dat jij de dag met een frisse blik begint.

    Dankbaarheid

    Door elke dag stil te staan bij datgene waar jij dankbaar voor bent forceer je jezelf bewust na te denken over hoe jij je op dat moment voelt. Schrijf dit bijvoorbeeld op in een boekje of zet het in de notities van je telefoon. Wanneer je dit voor een langere periode doet, zul je merken dat je de dingen die je meemaakt of ziet in het dagelijkse leven gaat herkennen als punten die je kunt vermelden in je boekje of notitie. Je zou dus kunnen zeggen dat je met een andere blik naar de wereld kijkt. Bonus tip: voeg het toe aan je morningroutine voor een instant good mood in de ochtend.

    Dagelijkse beweging

    Ook al is het maar een klein blokkie om, een snelle yoga stretch of juist een super intense HIIT workout. Het is goed om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Het Voedingscentrum raadt aan om minimaal 150 minuten te bewegen per week voor het verbeteren van je humeur, je slaap en je energielevel.

    Water, water, water

    Genoeg water drinken... Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Op TikTok zie je legio meiden de ochtend starten met een lauwwarme mok water met wat versgeperst citroensap of een groene juice. Dat is niet voor niets want hydratatie houdt je energielevel hoog en je huid stralend. Heb je moeite met het behalen van je water goal? Check dan deze toffe waterflessen die jou kunnen motiveren genoeg te drinken.

    Good food = good mood

    Focus op zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Voeg veggies toe waar je maar kan voor voldoende vitamines en mineralen. Niet zo'n groentenfan? Met deze simpele trucjes krijg je gemakkelijker groenten binnen. Natuurlijk betekent dit niet dat je gedag mag zeggen tegen pizza of pasta (is dat überhaupt mogelijk?). Integendeel, het is juist goed om jezelf af en toe te verwennen als je je daar beter door zal voelen. Tip: Het kan helpen om na te denken over de voordelen die sommige voedingsmiddelen hebben op je lichaam. Op die manier maak je meer weloverwogen keuzes!

    Wat een goede outfit voor je kan doen

    Op een zondag de hele dag in je pyjama zitten is heerlijk, maar misschien merk je dan ook dat je minder gedaan krijgt die dag. Het kan dan helpen je helemaal klaar te maken zodat je productiever bent. Er is een studie gedaan door Harvard University waarbij de ene helft van de proefpersonen 's ochtends make-up op deed en de andere helft all natural voor de dag moest komen. Het resultaat? De proefpersonen mét make-up haalden hogere cijfers dan de proefpersonen zonder make-up. Onderschat dus de kracht van de juiste kleding en make-up niet voor je aan je (thuis-)werkdag begint.

    Remember...

    Op TikTok kun je nog meer habits vinden van That Girls, met de #thatgirl. Natuurlijk kun je niet van de ene op de andere dag al deze gewoontes overnemen. Kies er bijvoorbeeld een aantal uit die goed voor jou voelen. Implementeer deze gewoontes via kleine veranderingen in je levensstijl. Op die manier hou je ze beter vol dan wanneer je alles rigoureus omgooit. Wij kunnen namelijk ook van deze trend leren dat je gelukkig wilt zijn en lekker in je vel wilt zitten. Neem dus de tijd, maak kleine realistische stappen en je zult er gemakkelijker en sneller komen. Voor je het weet ben jij That Girl.

    Meer van Women's Health

    Lees hier alles over deze TikTok trend waarbij alles draait om selfcare! (2)

    Persoonlijk

    Déze karaktereigenschappen delen singlesNaar de Spelen met: Quinty, Gaby en LauraDit is voor iedereen die geen vaderdag kan vierenNaar de Spelen met: Laura Smulders

    Advertentie - Lees hieronder verder

    Dafne Schippers over menstruatie in de topsportFemke Bol: Menstruatie niet zien als obstakelNieuw nummer Roxeanne Hazes over Sherida SpitseMeghan Trainor deelt prachtige body positivity-tip
    Daphne (27) heeft uitgezaaide borstkankerWillemijn (33) kreeg een psychose na de bevallingDit is voor iedereen met verdriet op moederdagFaye (21) had obesitas en verloor 35 kilo

    Advertentie - Lees hieronder verder

    Lees hier alles over deze TikTok trend waarbij alles draait om selfcare! (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Ms. Lucile Johns

    Last Updated:

    Views: 5601

    Rating: 4 / 5 (61 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Ms. Lucile Johns

    Birthday: 1999-11-16

    Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

    Phone: +59115435987187

    Job: Education Supervisor

    Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

    Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.